اخبار دارویی جهان

تائید نخستین درمان کمکی سرطان کلیه

تائید نخستین درمان کمکی برای سرطان کلیه

سازمان غذا و داروی آمریکا در نوامبر ۲۰۱۷ داروی sunitinib malate را با نام تجاری Sutent و محصول Pfizer برای درمان کمکی در رنال سلول کارسینوما در بیمارانی که در معرض خطر بالای عود بیماری پس از نفرکتومی هستند، تائید کرد. این دارو، نخستین درمان کمکی تائید شده برای بیماران مبتلا به رنال سلول کارسینوما بوده و بسیار قابل توجه است، زیرا بیماران مبتلا به این بیماری که تحت نفرکتومی قرار گرفته‌اند، اغلب در معرض خطر بالای عود بیماری قرار دارند. به این ترتیب، اکنون درمان تائید شده‌ای برای بیمارانی در اختیار داریم که پیش از این گزینه درمانی برای کاهش بالقوه عود سرطان نداشتند.پیش از این در سال ۲۰۰۶، یک درمان خوراکی به نام  sunitinib برای درمان رنال سل کارسینومای پیشرفته تائید شده بود. داروی فوق نوعی درمان آنتی‌آنژیوژنیک است که به صورت یک مهار کننده مسیر فاکتور رشد اندوتلیال عروقی عمل می‌کند.تائیدیه جدید براساس نتایج مطالعه S-TRAC انتشار یافته که سال گذشته در کنگره جامعه اروپایی برای انکولوژی مدیکال ارایه و به دنبال آن در مجله پزشکی نیوانگلند نیز منتشر شد.بیماران شرکت کننده در این مطالعه مبتلا به رنال سل کارسینومای locoregional (تومور در مرحله III یا بالاتر، متاستازهای منطقه‌ای لنف‌نود یا هر دو) بودند که براساس کرایتریای سیستم یکپارچه‌سازی طبقه‌بندی اصلاح شده دانشگاه کالیفرنیا طبقه‌بندی شده بودند.در کارآزمایی تصادفی شده فاز ۳، میزان بقای ۵ ساله بدون بیماری ۳/۵۹ درصد در گروه sunitinib و ۳/۵۱ درصد در گروه پلاسبو گزارش شد.میانه دوره بقای بدون بیماری بیماران در گروه sunitinib 8/6 سال و در گروه کنترل ۶/۵ سال به دست آمد (نسبت خطر: ۷۶/۰، معنی‌دار از نظر آماری).بقای بدون بیماری پیامد اولیه این مطالعه بود که به صورت عود تومور، عود متاستاز یا یک سرطان دوم یا مرگ تعریف شد.
بیماران در گروه sunitinib، روزانه ۵۰ میلی‌گرم را از دارو به مدت ۴ هفته دریافت کرده و سپس، ۲ هفته استراحت می‌کردند. این برنامه به مدت یک سال ادامه می‌یافت.
کاهش دوز دارو به دلیل عوارض جانبی در گروه sunitinib نسبت به پلاسبو شایع‌تر بود که در مواردی منجر به قطع درمان شد.عوارض جانبی شایع sunitinib عبارت بودند از خستگی، اسهال، موکوزیت/ استوماتیت، تهوع، کاهش اشتها/ انورکسی، استفراغ، درد شکمی، سندرم دست ـ پا، هیپرتانسیون، حوادث خونریزی دهنده، dysgeusia، دیس‌پپسی، و ترومبوسیتوپنی.نتایج به دست آمده از مطالعه S-TRAC متناقض با دیگر کارآزمایی، ASSURE، بود که نشان داد نه داروی sorafenib (با نام تجاری Nexavar و محصول Bayer) و نه داروی sunitinib بقای بدون بیماری بیماران مبتلا به رنال سل کارسینومای پیشرفته به صورت موضعی و رزکت شده را بیشتر نمی‌کنند.
زنان باردار نباید از این دارو استفاده کنند، زیرا تراتوژنیک است.
داروی sunitinib همراه با این هشدار تجویز می‌شود که خطر هپاتوتوکسیسیتی شدید را بیشتر می‌کند و نتیجه آن، نارسایی کبدی یا مرگ بیمار است.داروی sunitinib پیش از این برای درمان بیماران خاص مبتلا به تومورهای استرومال گوارشی و بیماران مبتلا به تومورهای نورواندوکرین پانکراتیک از سوی سازمان غذا و دارو تائیدیه گرفته بود.

Tags

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Articles

Back to top button
Close
Close