اخبار صنفی

برگزاری سی و چهارمین گردهمایی جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران

جامعه پزشکان متخصصان داخلی ایران با حضور بالغ بر ۱۲۰۰ نفر متخصص و فوق تخصص سراسرکشور همچنین مشارکت یکصد استاد در رشته های مختلف، سی و چهارمین گردهمایی عظیم علمی خود را ۲۵تا۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز همایشهای رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار میکند.

دکتر ایرج خسرونیا با اعلام این خبر گفت: امسال در مورد تازه های بیماریهای دستگاه گوارش، تازه های بیماری های قلب و عروق، ریه، بیماری های عفونی سخنرانی خواهیم داشت؛ همچنین پیرامون عوارض مزمن و کهنه بیماری کرونا و تازه های درمان آن نیز مباحث خوبی خواهیم داشت.

وی افزود: در شرایط پیش رو مهمترین نگرانی بی توجهی به بهداشت فردی و اجتماعی است و اینکه مردم دیگر ترسی از بیماری کرونا ندارند و بهداشت را رعایت نمی کند، ماسک نمیزنند و دخانیات مصرف میکنند؛ متاسفیم که بگوییم تعداد مصرف کنندگان سیگار و دخانیات نسبت به چهاردهه پیش بیشتر شده و بویژه در زنان کشور گسترش بیشتری پیدا کرده است.

دکتر خسرونیا گفت: متاسفانه هر روز شاهد گسترش مصرف سیگار و مشروبات الکلی هستیم پس عوارض مصرف دخانیات و الکل بخصوص مشروبات مسموم کننده بیشتر از گذشته مشهود شده است.

رییس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با بیان اینکه هر سال تعداد فراوانی رزیدنت داخلی پذیرش میشود ولی همچنان از این بابت کمبودهایی داریم، افزود: اغلب این متخصصان برای ادامه تحصیل به رشته های فوق تخصصی جذب میشوند یا اینکه مهاجرت کرده و یا از گردونه درمان به دلایل مختلف خارج میشوند.

دکتر خسرونیا، گفت: عده فراوانی از پزشکان فارغ التحصیل، متاسفانه به اقدامات زیبایی برای مراجعان مطب خود روی آوردند این در شرایطی است که وجود متخصص داخلی در مسیر درمان و رسیدگی به بیماران در سراسر کشور همیشه پر اهمیت بوده است.

وی افزود: امروزه همکاران جوان فارغ التحصیل به رشته هایی که درآمد بیشتری خواهد داشت مانند فوق تخصص گوارش و یا قلب و عروق گرایش پیدا کردند و متاسفانه به رشته های عفونی و خون کمتر توجه میشود و متقاضی کمتری دارد.

رییس جامعه پزشکان متخصص داخلی ضمن ابراز نگرانی از اینکه مطبهای متعددی تعطیل شده و بدین ترتیب در آینده نزدیک جایگزینی برای متخصصان و فوق تخصص هایی که از گردونه طبابت خارج شده و یا مهاجرت میکنند وجود نخواهد داشت، گفت: شاید در آینده ای نه چندان دور هموطنان برای درمان بیماری های صعب العلاج خود مجبور به خروج از کشور باشند.

دکتر خسرونیا گفت: پزشکان از دیدگاه مردمی جزء گروه های شغلی با درآمد خوب هستند ولی در واقع اینطور نیست و فقط حدود ده درصد پزشکان درآمد خوبی دارند و از شغل خود راضی هستند؛ جالب اینکه تمام مسئولین وسیاستگذاران کشور نیز برای درمان خود به همین ده درصد پزشک معروف و پردرآمد مراجعه میکنند و تصور میکنند همه مطبها به همین اندازه شلوغ و پر مریض است!!!

رییس سی و چهارمین کنگره علمی سالیانه جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران افزود: یکی از مشکلات عدیده جامعه پزشکی مربوط به تعرفه است، بهمین خاطر نامه ای خطاب به ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی، وزیر بهداشت ، مبنی بر اینکه متخصصین طب داخلی فقط نسخه نویس هستند و درآمد دیگری ندارند پس باید مورد حمایت تعرفه ای قرار بگیرند ارسال کردیم که در ابتدا موافقتهایی صورت گرفت ولی در عمل شاهد حمایت از همکاران متخصص داخلی در کشور نبودیم!

دکتر خسرونیا افزود: تعرفه اعلامی کنونی امکان پاسخگویی هزینه های اداره مطب و معیشت پزشکان را نخواهد داد به همین خاطر عده ای از همکاران ما به ناچار مجبور به خروج از گردونه درمان هستند، مهاجرت میکنند و یا به شغلهای جانبی و خدمات زیبایی برای مراجعان میپردازند.

استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی گفت: مالیات و درآمدهای دولت با میزان رشد تورم افزایش پیدا میکند، ولی متاسفانه تعرفه پزشکی از این روند تبعیت نمیکند و همیشه در محدوده بیست یا سی درصد افزایش، ثابت و اصطلاحا “فریز” شده است!

دکتر خسرونیا افزود: با تورم چهل درصدی ولی سال گذشته تعرفه بیست درصد افزایش یافت، امسال هم با وجود تورم و افزایش چند برابری هزینه های جاری زندگی و نگهداری مطب، مالیات، افزایش تعرفه ورود به محدوده طرح ترافیک و سایر مسائل، شاهد رشد چندانی در میزان تعرفه های پزشکی نیستیم؛ بخصوص پزشکان جوان که بیمار کمتر و درآمد کمتری دارند مشکلات خیلی بیشتری خواهند داشت و موجب بی انگیزگی آنان خواهد شد.

دکتر خسرونیا با اشاره به مسائل فرهنگی جامعه گفت: از سوی دیگر برخی برنامه های نمایشی و سریال های رادیو تلویزیون، جامعه پزشکی را به شیوه های مختلف مورد تمسخر قرار میدهد که این رفتار موجب توهین به این افراد خدوم و تحقیر جایگاه ارزشمند آنان در سلامت مردم خواهد شد.

رییس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با اشاره به اینکه هزینه برگزاری کنگره ها در کشور بطور عجیب و فزاینده افزایش یافته بطوری که برگزاری یک همایش علمی در فضای دانشگاهی هزینه چندین میلیاردی بهمراه دارد، افزود: برای چهار روز اجاره سالن همایش، حدود یک و نیم میلیارد تومان هزینه دریافت میشود که با احتساب هزینه های جانبی دیگر مبلغ کلانی خواهد بود؛ به اعتقاد من دولت باید حمایت لازم را جهت برگزاری همایش های علمی انجام دهد در غیر اینصورت شاهد تعطیلی برخی از همایش های علمی خواهیم بود چون با این مبالغ دریافتی از پزشکان بابت ثبت نام، امکان گرداندن همایشها و کنگره های دوره ای مقدور نخواهد شد.

وی در پایان گفت: سی و چهارمین کنگره علمی سالیانه جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران ۲۵تا۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳در مرکز همایشهای رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مرتبط

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن