راهنمای غربالگری سرطان سرویکس

راهنمای غربالگری سرطان سرویکس ،کارگروه خدمات پیشگیرانه ایالات متحده (USPSTF) توصیههای پیشنهادی جدید خود را در رابطه با غربالگری سرطان سرویکس منتشر کرد.
تغییر عمدهای که در نسخه ۲۰۱۷ نسبت به نسخه قبلی آن که در سال ۲۰۱۲ منتشر شده بود، دیده میشود، آن است که اکنون توصیه میشود انجام تست برای گونههای پرخطر پاپیلوماویروس انسانی به تنهایی، به عنوان یک آلترناتیو برای سیتولوژی یا غربالگری Pap به تنهایی، از سن ۳۰ سالگی آغاز شوند و نکته دیگر آنکه، انجام همزمان تستها توصیه نمیشود.
همانطور که در توصیههای سال ۲۰۱۲ هم آمده بود، کارگروه خدمات پیشگیرانه ایالات متحده همچنان توصیه میکند که زنان بین سنین ۲۱ و ۲۹ سالگی، هر ۳ سال یکبار تحت غربالگری Pap قرار گیرند.
آنها غربالگری را در زنان کمتر از سن ۲۱ سال توصیه نمیکنند، زیرا شواهد کافی وجود دارد که علیرغم داشتن فعالیت جنسی، غربالگری زنان جوانتر بروز یا مورتالیتی سرطان سرویکس را کاهش نمیدهد.
کارگروه خدمات پیشگیرانه ایالات متحده همچنین غربالگری را در زنان مسنتر از ۶۵ سال که در سالهای قبل به اندازه کافی غربالگریهای خود را انجام دادهاند و از جهات دیگر نیز در معرض خطر بالای ابتلا به سرطان سرویکس نیستند، همچنین در زنانی که سابقه هیسترکتومی و درآوردن سرویکس دارند و سابقهای را هم از ضایعات پیشسرطانی با درجه بالا یا سرطان سرویکس نمیدهند، توصیه نمیکند.
کارشناسان معتقدند، اگر سرطان سرویکس زودهنگام تشخیص داده شده و درمان شود، بسیار درمانپذیر است. اغلب موارد سرطان سرویکس در زنانی دیده میشود که بهطور منظم غربالگری نشده یا درمان نشدهاند. بنابراین، باید مطمئن شد که همه زنان به اندازه کافی غربالگری شده و درمان میشوند، زیرا این مساله برای کاهش مرگهای ناشی از سرطان سرویکس اهمیت زیادی دارد.
هیچ یک از این توصیهها قابل تعمیم دادن به زنانی نیست که برای آنها تشخیص ضایعات پیشسرطانی با درجه بالا یا سرطان گذاشته شده، یا اگر در دوران جنینی در مواجهه با دیاتیلاستیلبسترول داشتهاند یا با سیستم ایمنی مختل دست و پنجه نرم میکنند.
این پیشنویس توصیهها برای دریافت کامنتهای عمومی کارشناسان روی وبسایت کارگروه قرار گرفته و تا ۹ اکتبر ۲۰۱۷ نیز پذیرای کامنتها هست.
تغییر در گایدلاینها
گایدلاینها برای زنان ۳۰ تا ۶۵ سال تغییر کردهاند، زیرا شواهد موجود نشان میدهند که غربالگری با سیتولوژی بهتنهایی و تست گونههای پرخطر پاپیلوماویروس انسانی به تنهایی، تعادل قابل قبولی را میان مزایا و مضرات آنها در این گروه سنی ایجاد میکند.
مدلسازیها و کارآزماییهای بالینی همچنین پیشنهاد میکنند که انجام همزمان تستها، تعداد تستهای پیگیری را نزدیک به دو برابر بیشتر میکند، اما در مقایسه با غربالگری با تست گونههای پرخطر پاپیلوماویروس انسانی به تنهایی، منجر به افزایش تشخیص نئوپلازی ۳ مثبت اینترااپیتلیال سرویکس یا سرطان سرویکس نمیشود.
این توصیه، مشابه با مواردی است که از سوی انجمن سرطان آمریکا، انجمن کولپوسکوپی و پاتولوژی سرویکس آمریکا، و جامعه کلینیکال پاتولوژی برای زنان ۲۱ تا ۲۹ سال منتشر شدهاند. برای گروه سنی ۳۰ تا ۶۵ سال، آنها توصیه میکنند غربالگری هر ۵ سال یک بار با سیتولوژی و تستهای همزمان HPV انجام شود یا غربالگری هر ۳ سال با سیتولوژی به تنهایی صورت گیرد.
گایدلاینهای آکادمی پزشکان خانواده آمریکا نیز همسو با این توصیهها قرار گرفته است.
کالج زنان و مامایی آمریکا میگوید تست همزمان با سیتولوژی و تست HPV هر ۵ سال یکبار، ترجیح داده میشود، اما غربالگری با سیتولوژی به تنهایی هر ۳ سال یک بار نیز قابل قبول است.
یکی از کارشناسان در بیانیهای اعلام کرد که این گایدلاین روزآمد شده بهطور رسمی بر استفاده از غربالگری اولیه HPV در فواصل ۵ ساله در زنان ۳۰ تا ۶۵ سال، صحه میگذارد. همچنین همسو با دیگر گایدلاینها، از آغاز غربالگری اولیه HPV از سن ۲۵ سالگی به بعد حمایت میکند.
محققان پیشنهاد میکنند که، استراتژیهایی مانند جمعآوری HPV DNA توسط خود بیمار، باید در آینده در نزدیک به نیمی از زنان مبتلا به سرطان سرویکس که طی ۵ سال گذشته تحت هیچگونه غربالگری سرطان سرویکس قرار نداشتهاند، دنبال شوند.
منبع:Medscape
کارگروه خدمات پیشگیرانه ایالات متحده منتشر کرد