تازه های پزشکی

افزایش ۵۰ درصدی بستری های بیمارستانی مرتبط با گرمازدگی طی یک ماه اخیر

یک پزشک عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران:

افزایش ۵۰ درصدی بستری های بیمارستانی مرتبط با گرمازدگی طی یک ماه اخیر

پزشکان ایرانی: یک پزشک عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران اعلام کرد: میزان مراجعات ناشی از گرمازدگی شدید به اورژانس دو برابر و بستری های بیمارستانی گرمازدگی طی یک ماه اخیر ۵۰ درصد بوده است.

 کیوان رضوانی در گفت و گو با نشریه پزشکان ایرانی درباره سکته گرمایی(گرمازدگی) گفت: گرما زدگی شرایطی است که می تواند تهدید کننده حیات باشد و این پدیده موقعیتی است که برای فرد ایجاد می شود و دمای بدن در شرایطی قرار می گیرد که نمی توان تحمل کرد و فعل و انفعالاتی اتفاق می افتد که خروجی آن بهم خوردن تعادل دمای مرکزی بدن است.

وی با بیان اینکه چه زمانی می توانیم برچسب گرمازدگی را بزنیم، بیان داشت: درد عضلات، دردهای مبهم شکمی و اندامی، کلافگی، پرخاشگری، بی قراری، سردرد، تهوع، استفراغ، گیجی و ضعف از علایم سکته گرمایی(گرمازدگی شدید) است و زمانی که درجه مرکزی بدن بالای ۴۰ درجه می رسد، فرد با افت سطح هوشیاری و حملات تشنجی مواجه می شود.

این پزشک عمومی گفت: فردی که دچار گرمازدگی می شود و به یک مرحله بحرانی می رسد، بدین معنا است که دمای بدن، بالای ۳۹.۵ درجه قرار گرفته است.

رضوانی ادامه داد: میزان مراجعات ناشی از گرمازدگی به اورژانس دو برابر و بستری های بیمارستانی مرتبط با گرمازدگی طی یک ماه اخیر ۵۰ درصد بوده است.

بیماران مبتلا به پر فشاری خون با تابلوی گرمازدگی دچار کما می شوند

وی با بیان اینکه اطفال، زنان باردار، بیماران مبتلا به پرفشاری خون، مشکلات قلبی، دیابت و قندخون بالا مهمترین طیفی هستند که گرمازدگی برای این افراد خطرناک است، گفت: بیماران مبتلا به پرفشاری خون با تابلوی گرمازدگی دچار کما می شوند و باید به اورژانس مراجعه کنند. فرد مبتلا به پر فشاری خون که دارو مصرف می کند وقتی دچار گرمازدگی می شود، حجم خون و حجم داخل عروقی بیمار کاهش پیدا می کند و بنابراین شاهد حملات افت فشار شدید می شود که درمان این بیماران سخت است.

این پزشک عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: توصیه می شود اگر بیماران مبتلا به پر فشاری خون  بیرون از منزل می روند آب همراه خود داشته باشند تا دچار سکته گرمایی و خطرات ناشی از آن نشوند. این بیماران و سایر بیماران مزمن غیرواگیردار در فصل گرما باید توسط پزشک چک شوند.

نحوه برخورد با گرمازدگی

رضوانی اظهارداشت: اگر بخواهیم در مرحله پیشگیری از گرمازدگی ورود کنیم افرادی که طی روز به بیرون از منزل  مراجعه می کنند حتما مصرف مایعات را همراه خودشان لحاظ کنند و همچنین لباس هایی به تن کنند که بدن در معرض آفتاب قرار نگیرد.

وی درباره نحوه برخورد با گرمازدگی بیان داشت: فرد گرما زده را به جای خنک ببریم و لباس ها را از تن درآوریم و همچنین پاها را در زاویه ۴۵ درجه قرار دهیم. دست ها و پاها را مالش دهیم تا خونی که در اندام ها قراردارد به سوی قلب و مرکز بدن حرکت کند.

این پزشک عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: تکه های یخ را در یک پارچه قرار دهید و در پیشانی و نقاط گرم بدن فرد دچار گرمازده قرار دهیم تا بدن خنک شود. اگر فرد هوشیار است و با اطرافیان ارتباط برقرار می کند نوشیدنی خنک بنوشد. در این مواقع آب میوه توصیه نمی شود، چون غلظت بالایی دارد.

رضوانی با بیان اینکه به طور معمول گرما زدگی در مراحل خانگی برطرف می شود، گفت:  اگر فرد دچار گرمازدگی با اقدامات سرپایی بهبود پیدا نکرد با اورژانس تماس داشته باشیم و به پزشک متخصص مراجعه کنیم.

افزایش گرمازدگی طی یک ماه اخیرافزایش 50 درصدی بستری های بیمارستانی مرتبط با گرمازدگی طی یک ماه اخیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Articles

Back to top button
Close
Close