تازه های پزشکی

خود مراقبتی به کاهش بیش از ۵۰ درصد هزینه های سلامت کمک می کند

رییس اداره بیماری های مزمن تنفسی وزارت بهداشت :

خود مراقبتی به کاهش بیش از ۵۰ درصد هزینه های سلامت کمک می کند

نشریه پزشکان ایرانی، خود مراقبتی به کاهش بیش از ۵۰ درصد هزینه های سلامت کمک می کند،رییس اداره بیماری های مزمن تنفسی وزارت بهداشت اعلام کرد: عدم آگاهی بیماران از بیماری خود، نحوه مصرف نادرست دارو، قطع خودسرانه دارو و عوامل خطرساز موجب خارج شدن بیماری از حالت کنترل می شود و هزینه های مستقیم و غیرمستقیم را در حوزه سلامت کشور به دنبال خواهد داشت که آگاهی از بیماری و کنترل آن کمک شایانی به بیمار می کند.

مهدی نجمی در گفت و گو با نشریه پزشکان ایرانی با بیان این مطلب گفت: برای اینکه بیماران و خانواده ها در کنترل و مراقبت از بیماری خود بخصوص در بیماریهایی همچون فشارخون، دیابت و سایر بیماری های تنفسی نقش تاثیرگذاری داشته باشند با آموزش خود مراقبتی می تواند این افراد را توانمند کرد. چون بیماران طولانی مدت با این بیماری ها دست و پنجه نرم می کنند.

وی با بیان اینکه بسیاری از بیماری ها قابل درمان نیستند و قابل کنترل هستند، بیان داشت:  لازمه به کنترل درآوردن بیماری ها ارایه یکسری اطلاعات به بیمار و خانواده هایشان است که چه طور می توانند بیماری را بعد از درمان های اولیه به صورت کنترل شده درآورند. به طور مثال اگر در بیماری آسم به فرد مبتلا اطلاعاتی درخصوص ماهیت بیماری و عوامل خطرساز ایجاد بیماری بدهیم، بیمار نسبت به بیماری خود شناخت پیدا می کند و از چگونگی مراقبت از خود را متوجه می شود.

رییس اداره بیماری های مزمن تنفسی وزارت بهداشت افزود: بیماران باید از نحوه صحیح مصرف دارو، میزان مصرفی دارو و دوز دارو آگاه باشد که اساسا مجاز به قطع داروی خود است.

نجمی ادامه داد: اگر بتوانیم اطلاعات در مورد بیماری فرد در خصوص عوامل خطر بیماری، نحوه صحیح مصرف داروها، استفاده از وسایل کمک درمانی و خودمراقبتی به بیمار بدهیم کمک می کند به اینکه فرد بدون نیاز به مراجعه به پزشک تا زمان مقرر بتواند بیماری خود را در حالت کنترل شده، قرار دهد و هزینه های درمانی که ایجاد می شود را نیز به حداقل برساند. چون خودمراقبتی به بیش از ۵۰ درصد کاهش هزینه های سلامت کمک کند.

مردم با کمک رسانه ها و صدا و سیما به اهمیت خود مراقبتی پی می برند

وی گفت: مردم باید به اهمیت و نقش خودمراقبتی بخصوص در بیماری دیابت، فشارخون و بیماری های مزمن تنفسی پی ببرند که رسانه ها و صدا سیما در اطلاع رسانی و آگاه سازی در زمینه اهمیت مسئله و معرفی بیماری ها می توانند نقش تاثیرگذاری داشته باشند.

۹۰ درصد بیماری آسم ناشی از مصرف دخانیات است

رییس اداره بیماری های مزمن تنفسی وزارت بهداشت بیان داشت: آسم و انسداد ریه به عنوان دو بیماری شایع تنفسی مزمن، عامل بروز آن مصرف سیگار و دخانیات است و در افرادی که سالیان طولانی سیگار مصرف می کنند به چشم می خورد و این افراد به طور معمول دچار سرفه های مکرر و خلط فراوان می شوند و به تدریج نارسایی تنفسی را به دنبال خواهد داشت.

نجمی گفت: برخی بیماران مبتلا به آسم بستری می شوند و بهبود پیدا می کنند. اما دوباره بعد از مدتی کوتاه بیماری عود می کند که می تواند علت آن ترک دخانیات و عدم خود مراقبتی باشد. چون ۹۰ درصد بیماری آسم ناشی از مصرف دخانیات است و به طور معمول در بالای ۴۰ سالگی دیده می شود.

وی به عوامل خطرساز آسم اشاره کرد و بیان داشت: نگهداری حیوانات خانگی، آلودگی هوا،  تماس با دود دخانیات اعم از اینکه فرد مصرف کند یا در معرض مستقیم با دود سیگار اطرافیانش قرار بگیرد، تماس با یکسری از آلاینده های شیمیایی و … می تواند موجب شعله ور شدن بروز این بیماری شوند. فردی که زمینه بروز این بیماری را دارد باید جلوی این عوامل را بگیرد تا دچار بیماری نشود.

خود مراقبتی به کاهش بیش از ۵۰ درصد هزینه های سلامت کمک می کندخود مراقبتی به کاهش بیش از 50 درصد هزینه های سلامت کمک می کند

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Articles

Back to top button
Close
Close