تازه های پزشکی

نرخ امید به زندگی در مبتلایان به لوپوس بیش از ۹۰ درصد است

یک فوق تخصص روماتولوژی:

نرخ امید به زندگی در مبتلایان به لوپوس بیش از ۹۰ درصد است

یک فوق تخصص روماتولوژی اعلام کرد: لوپوس به عنوان یک بیماری خودایمن که در زنان شایع تر از مردان است می‌تواند چند عضو را به همراه تظاهرات پوستی، تب، خستگی، مشکلات مفصلی و مشکلات کلیوی درگیر کند. این بیماری زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن شروع به حمله بافت ها و اندام ها کند.

عبدالرحمن رستمیان در گفت و گو با نشریه پزشکان ایرانی با بیان این مطلب گفت: لوپوس همچون بیماری آرتریت روماتوئید نیست که مفاصل در آن تخریب و با تجویز داروهای سبک، درمان ‌شود. درگیری مفصلی بیشتر یک علامت تشخیصی و فعالیت هشداردهنده دارد و طبق آمار جهانی از هر ده هزار نفر حدود سه نفر به این بیماری مبتلا می شوند. اما آمار دقیقی از تعداد مبتلایان به لوپوس در کشور وجود ندارد.

وی دلیل بروز لوپوس را ناشناخته دانست و افزود: برخلاف اعتقاد برخی افراد که در گذشته این بیماری را خطرناک می دانستند و فکر می کردند لوپوس ناتوانی ایجاد می کند و امکان باروری را کاهش می دهد، در حال حاضر به این شکل نیست. چون با وجود آزمایش های پیشرفته و همچنین دسترسی به متخصصان روماتولوژی تشخیص بیماری، زودرس تر انجام می شود.

این فوق تخصص روماتولوژی گفت: در حال حاضر تشخیص، درمان و داروهای بیماران مبتلا به لوپوس به قدری با کیفیت است که نرخ امید به زندگی در این افراد را به بیش از۹۰ درصد رسانده است.

۷۰ درصد بیماران مبتلا به لوپوس به نورخورشید حساس هستند

رستمیان به عوامل تشدیدکننده لوپوس اشاره کرد و اظهارداشت: استرس، قرار گرفتن در برابر نورخورشید، سیگارکشیدن، مصرف داروهایی همچون داروهای ضدصرع، فشارخون و همچنین برخی از انواع آنتی بیوتیک ها لوپوس را تشدید می کند. اما مبتلایان به طور معمول با قطع مصرف دارو بیماری شان بهبود پیدا می کند.

وی خستگی و تب، درد مفاصل، خشکی و ورم، جوش ها و نواحی ملتهب شبیه پروانه بر روی صورت، ضایعات پوستی که با قرار گرفتن در برابر آفتاب بدتر می شوند، سفید و آبی شدن انگشتان در سرما و مواقع استرس زا، تنگی نفس، درد قفسه سینه، خشکی چشم ها، سردرد، گیجی و از دست دادن حافظه را از علایم لوپوس اعلام کرد.

این فوق تخصص روماتولوژی گفت: اگر علایم لوپوس طولانی باشد و بیشتر از دو هفته در بدن مشاهده شود، باید به پزشک متخصص پاتولوژی مراجعه و آزمایش های لازم برای تشخیص بیماری انجام شود.

رستمیان بیان داشت: از عوارض لوپوس التهابی است که با بروز این بیماری ظاهر می شود و می تواند موجب نارسایی کلیه و آسیب دیدن کلیه ها، اختلالات حافظه، کم خونی، خونریزی، التهاب رگ ها، بیماری های ریوی و بیماری های قلبی شود و همچنین خطر عفونت، سرطان و مشکلات بارداری را افزایش می دهد.
لوپوس متفاوت از روماتیسم است

این فوق تخصص روماتولوژی گفت: اینکه تفاوتی بین لوپوس و روماتیسم وجود ندارد باور اشتباهی است که قواعد علمی ندارد. چون در روماتیسم مفاصل متورم شده و دچار التهاب و درد می شود و طبق بررسی های علمی، بیش از ۱۰۰ نوع بیماری روماتیسمی با علایم متفاوت در دنیا به اثبات رسیده است. اما لوپوس زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن شروع به حمله به بافت های سالم بدن می کند. البته این بیماری در نتیجه ترکیبی از عوامل محیطی و ژنتیکی رخ می دهد.

رستمیان در ادامه به آموزش و ارایه اطلاعات به فرد مبتلا و خانواده در خصوص چگونگی مبارزه با لوپوس که قابل کنترل است، اشاره کرد و بیان داشت: متخصصان باید به بیماران این آموزش را بدهند تا از بیماریشان اطلاعات بروز شده داشته باشند و هرچه زودتر درمان شوند. چون طبق آمار به دست آمده ۳۰ درصد بیماران مبتلا به لوپوس بعد از ۱۸ سال داروهای مصرفی را قطع کردند. قطع دارو باید با نظارت پزشک روماتولوژی باشد.

نرخ امید به زندگی در مبتلایان به لوپوس بیش از ۹۰ درصد استنرخ امید به زندگی در مبتلایان به لوپوس بیش از 90 درصد استنرخ امید به زندگی در مبتلایان به لوپوس بیش از ۹۰ درصد است

نشریه سبک سلامتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Articles

Back to top button
Close
Close